Οι Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, η διήμερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου όπου ο Πρόεδρος της Ενωσης Παντελής Ταρνατόρος (πλαισιωμένος από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ) ανακοίνωσε τις αποφάσεις που λήφθησαν και οι οποίες ήταν οι ακόλουθες:
Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2011, να ζητηθεί από την Πολιτεία να απαντήσει επισήμως, αν θα διατηρηθεί η επιχορήγηση των ΤΑΑ, όπως είχε δεσμευτεί δια μέσου του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Νικητιάδη, στη συνάντηση που είχε ο τελευταίος, στις 8/12/2010 με τον Πρόεδρο της ΕΣΑΠ. 

 

-Σε περίπτωση θεσμοθέτησης της επιχορήγησης, να διατηρηθεί η νομική μορφή των ΤΑΑ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
-Εάν δεν υπάρχει επιχορήγηση των ΤΑΑ, τότε να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα με άλλες νομικές μορφές και εξεύρεση λύσεων για την διατήρηση δικαιωμάτων των αθλητών (διαφορετικοί τρόποι αμοιβών κ.α.).

Παράλληλα η ΕΣΑΠ, αποφάσισε να καλέσει άμεσα τον ΠΑΣΑΠ για να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν στη νέα κατάσταση.
-Εγκρίθηκε, καταρχήν, η Ψήφιση Κανονισμών που προβλέπονται στο καταστατικό της ΕΣΑΠ, σχετικά με την εσωτερική λειτουργία της Ένωσης, για θέματα όπως:
Σύστημα προ-αδειοδότησης για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.
Σύστημα εγγυοδοσίας.
Έλεγχος των Προϋπολογισμών κάθε ΤΑΑ.
Καθιέρωση Ανώτατου Ορίου Ποσών Συμβολαίων (Salary Cap) που κατατίθενται στην ΕΣΑΠ.
Διακανονισμό των ήδη υφισταμένων απαιτήσεων.
Αδειοδότηση, εγγυοδοσία, προϋπολογισμοί ομάδων ( δημιουργία πλαισίου εσωτερικού έλεγχου ομάδων).
-Εγκρίθηκε η συμφωνία με την Εταιρεία Αθλητικού Μάρκετινγκ Choose, η οποία θα αναλάβει την διαχείριση των εμπορικών και χορηγικών δικαιωμάτων της ΕΣΑΠ για τα επόμενα τρία έτη.
-Εγκρίθηκε η πρόταση χορηγίας της εταιρείας MIKASA, η οποία θα αποτελεί την επίσημη μπάλα της Volleyleague, με δωρεάν παροχή ποσότητας από μπάλες για τις ανάγκες των Σωματείων - Μελών της ΕΣΑΠ.
-Συζητήθηκε η τελική πρόταση της εταιρείας Forthnet Media Holding για την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Volleyleague ΟΠΑΠ από το τηλεοπτικό δίκτυο NOVA και για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ΔΣ αποφάσισε την κατ' αρχήν αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης και να ζητήσει άμεση συνάντηση με την εταιρεία, για να τεθούν ορισμένα επί μέρους θέματα, που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν κυρίως τα νέα μέλη της Ένωσης(Φοίνικας Σύρου, Παμβοχαϊκός), τα οποία μόλις σήμερα εντάχθηκαν στην δύναμή της.
-Συζητήθηκε ο τρόπος κατανομής των εσόδων της ΕΣΑΠ και αποφασίστηκε να παραμείνει το σύστημα της ισόνομης κατανομής και στα 12 μέλη του Συνεταιρισμού της κεντρικής χορηγίας του Πρωταθλήματος και να διερευνηθούν τρόποι διαφορετικής κατανομής των επιπλέον εσόδων που μπορεί να περιέλθουν στην ΕΣΑΠ
-Συζητήθηκε το σύστημα διεξαγωγής του επόμενου Πρωταθλήματος και η επιλογή ενός συστήματος που θα έχει και συγκεκριμένα κίνητρα για τις ομάδες που συμμετέχουν. Για το σύστημα του Πρωταθλήματος, αποφασίστηκε, κατ' αρχήν η υιοθέτηση του συστήματος Play Offs με την συμμετοχή οκτώ ομάδων, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε δυο διαφορετικά γκρουπ (1-4 & 5-8). Το ακριβές σύστημα κάθε γκρουπ θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση.
-Αποφασίστηκε να προταθεί στην ΕΟΠΕ ο υποβιβασμός μίας ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το παραπάνω αίτημα τότε θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ το ενδεχόμενο διεξαγωγής Play Outs για τις θέσεις 9-11.
-Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Μαυρομάτης, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ για τον γόνιμο διάλογο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και διαβεβαίωσε ότι, η ΕΟΠΕ και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι στην διάθεση της ΕΣΑΠ για κάθε αποδεκτή λύση στα θέματα που απασχολούν το Ελληνικό βόλεϊ.
Από πλευράς ΕΣΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την στήριξή της στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην δύσκολη περίοδο που διανύει.

Share/Save/Bookmark

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση