Αρχική Κοινωνική ευθύνη

Κοινωνική ευθύνη

Κοινωνική ευθύνη

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, έχει τη δύναμη να εμπνεύσει. Έχει τη δύναμη να ενώσει τους ανθρώπους με τρόπο που λίγα πράγματα μπορούν. Μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει την ελπίδα εκεί που υπήρχε μόνο απογοήτευση“, είχε πει ο Νέλσον Μαντέλα.

Ο αθλητισμός οφείλει να εξελιχθεί σε εργαλείο κοινωνικής ανάπτυξης και να γίνει πραγματικός βοηθός της κοινωνικής αλλαγής. Οι αθλητικοί φορείς και οι αθλητές να αντιληφθούν, ότι δεν αρκούν οι απλές πράξεις φιλανθρωπίας και ειδικά σε περιόδους θρησκευτικών εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα).

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογός μας, ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ πρέπει να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο προς μια πιο κοινωνική υπεύθυνη εμπλοκή και αφοσίωση βάσει στρατηγικής και σχεδιασμού. Και δεν χρειάζεται αρκετά χρήματα για την υλοποίηση αλλά προγραμματισμός και όραμα. Προγράμματα ενσωμάτωσης στον αθλητισμό και στο βόλεϊ, σε άτομα με αναπηρίες ή σε άτομα που παραμένουν αποκλεισμένα λόγω κοινωνικής απομόνωσης και ρατσισμού, ενημέρωση παιδιών και γονιών για την παιδική παχυσαρκία και τα οφέλη της αθλητικής δραστηριότητας, εκπαίδευση νέων φίλων από τους φίλους του ίδιου του Συλλόγου. Οι ακαδημίες δημιουργούν, προγράμματα ανακύκλωσης ή δωρεάς παλιών ρουχισμού και εξοπλισμού, χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και άλλες πολλές καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Η ενίσχυση του ευ αγωνίζεσθε στο επίπεδο των μικρών αθλητικών ομάδων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο είναι για τον ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ σημαντική επιδίωξη. Παράλληλα, η στήριξη πολιτιστικών δράσεων που οργανώνονται από ερασιτεχνικές ομάδες σχολείων, συλλόγων και φορέων είναι για εμάς πράξη ευθύνης που προάγει τη συνολική πολιτιστική παραγωγή του τόπου, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να αναδειχθούν, αλλά και σε μικρές ομάδες να μοιραστούν την κοινή τους προσπάθεια με την κοινωνία μετατρέποντάς την σε πολιτιστική προσφορά.

Η σχέση του ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΥ με το Χαμόγελο του Παιδιού παράρτημα της Αρχαίας Κορίνθου, έχει ξεκινήσει από το 2011 με κοινές δράσεις αλλά και στήριξη υλική και ηθική.
Συνεχίζουμε με τη δύναμη του κόσμου, ν’ αγκαλιάζουμε τις πρωτοβουλίες που βάζουν πάνω από όλα τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, ιδανικά με τα οποία ο Παμβοχαικός δίδαξε και γαλούχησε τους καλύτερους αθλητές και φιλάθλους.